Tercera jornada de protestes dels venedors de premsa de Barcelona.

10/03/2022

El passat diumenge 6 de Març va tenir lloc la 3ª jornada de protestes dels venedors de premsa de Barcelona; aquestes consisteixen en no vendre ni un exemplar de “El País” del diumenge en qüestió.

El passat diumenge 6 de Març va tenir lloc la 3ª jornada de protestes dels venedors de premsa de Barcelona; aquestes consisteixen en no vendre ni un exemplar de “El País” del diumenge en qüestió.

Aquesta és la resposta que estan realitzant individualment la majoria de venedors de premsa de Barcelona respecto la decisió unilateral de “El País” de rebaixar un 5% la comissió de venda dels diumenges dels venedors de premsa.

Els venedors de premsa consideren inacceptable aquesta baixada de comissió sense cap tipus de diàleg per part de l'editor, amb l'agreujant que consideren un greuge respecte a altres zones de la península on no es produeixen aquests canvis.

Des del principi d'aquest any es dona la paradoxa que no sols han augmentat el seu preu de portada amb el conseqüent esforç econòmic per part dels seus lectors, si no que obliguen als venedors de premsa a rebaixar la seva comissió els diumenges que és un dia molt important de vendes i necessari per la supervivència dels mateixos punts de venda.

Per part de “El País” s'esgrimeixen uns suposats motius tècnics, que els venedors de premsa no es creuen ja que aquesta proposta no s'aplica a tota la península, per el que es crea un greuge territorial. Per part dels venedors de premsa no neguen en cap moment la delicada situació del mon editorial degut a la baixada de vendes i l'augment dels costos de producció però als venedors de premsa també els baixen les vendes i també els augmenten els costos per això el diàleg segueix obert i a l'espera d'alguna proposta raonable de la mateixa forma que si ha passat amb les dues capçaleres històriques catalanes sense tenir que dur a terme cap tipus de protesta.

Arxius adjunts

Arxivat a: General

Actualitat

Núvol d'etiquetes