AJUDES DIRECTES TREBALLADORS AUTÒNOMS

23/03/2020

TELÈFON ASSOCIACIÓ 93 301 00 88 URGÈNCIES 663 97 51 70 ATENCIÓ ASSOCIAT (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Benvolguts Associats,

Us detallem els requisits que cal complir per poder accedir als ajuts de el Govern d'Espanya i de la Generalitat de Catalunya, i el procediment a seguir (sobre la base de la informació de què disposem). Es tracta d'ajudes molt similars i amb idèntica finalitat; podrien arribar a ser incompatibles entre si.

Govern d'Espanya: Els treballadors autònoms podran sol·licitar una prestació extraordinària quan l'activitat que desenvolupin hagi quedat suspesa per decisió governativa (NO és el cas de el sector de premsa i papereria) i també quan la facturació del mes anterior a la sol·licitud hagi caigut un 75% com a mínim ( seria aquest cas), en relació amb la mitjana de facturació de el semestre anterior. Caldria esperar que finalitzi març i presentar la sol·licitud a l'abril.

Els beneficiaris estaran exempts de pagar la quota mensual d'autònoms i, a més, rebran un ajut equivalent a l'70% de la base reguladora, és a dir, un mínim de 661,86 euros. La prestació tindrà una durada d'un mes i s'ampliarà fins a l'últim dia del mes en què finalitzi l'estat d'alarma (s'ha declarat per un període de 15 dies, però fonts governamentals han manifestat que es prorrogarà al menys durant 15 dies més) . Aquest període s'entendrà com a cotitzat.

Per demanar la prestació s'ha d'estar a el dia en el pagament de la quota d'autònoms (i si no s'està a el dia, es dóna un termini de 30 dies per pagar les quotes pendent i poder accedir a la prestació). No cal donar-se de baixa de l'activitat ni com a autònom

La prestació se sol·licita de forma telemàtica (no presencial) a través de la Mútua que tingui cada un. S'haurà d'omplir el formulari que posi a disposició cada Mútua (cadascuna d'elles té formularis diferents) i aportar la documentació que requereixi cadascuna. La percepció és incompatible amb qualsevol altra prestació de el sistema de Seguretat Social.

Està previst que el consell de ministres de dimarts que ve dia 24 de març, flexibilitzi la concessió de cessament i el pagament de les ajudes per part de les mútues.

Generalitat de Catalunya: La Generalitat de Catalunya destinarà ajudes a les persones treballadores autònomes que acreditin una reducció dràstica i involuntària de la seva facturació com a conseqüència dels efectes de l'coronavirus. Cal que el cessament de l'activitat hagi estat ordenat per les autoritats (NO és el cas de l'activitat de premsa i papereria) o mitjançant l'acreditació de pèrdues econòmiques en el mes de març en comparació amb el mateix mes del 2019 (aquest sí seria el cas), i no disposar d'altres fonts alternatives d'ingressos.

Si els autònoms tenen una antiguitat inferior a un any, la comparació es farà amb la mitjana de facturació mensual des de la seva data d'alta.

L'ajuda, incompatible amb qualsevol altra amb idèntica finalitat, consistirà en un únic pagament de fins a 2.000 euros, i les podran demanar les persones treballadores autònomes inscrites en el règim especial d'autònoms de la Seguretat Social que tinguin domicili fiscal a Catalunya.

Es podran sol·licitar a partir de l'1 d'abril de 2020. La petició es farà telemàticament a través d'un enllaç que s'activarà properament a la pàgina web de la Generalitat (Departament de Treball).

Per a més informació sobre la línia d'ajuts, la Generalitat ha posat el telèfon d'informació 93.228.57.57

Els mantindrem informats.

Atentament.

Arxivat a: General

Actualitat

  1. 10/03/2022
    El passat diumenge 6 de Març va tenir lloc la 3ª jornada de protestes dels venedors de premsa de Barcelona; aquestes consisteixen en no vendre ni un exemplar de “El País” del diumenge en qüestió.
    Arxivat a: General
  2. 20/08/2021
    L'històric quiosc de la transitada plaça Imperial Tarraco no veurà renovada la seva concessió.

Núvol d'etiquetes